Make your own free website on Tripod.com
 

 


HEADLINES
 
 

 

BERITA

Isnin 24 September

KENYATAAN MEDIA 

Barisan Alternatif Sudah Hilang Arah Tuju

Kerana Pas Mahu Jadi Kuasa Dominan BA

Hentikanlah cubaan terakhir untuk menyelamatkan parti dan pakatan yang bakal dikuburkan oleh rakyat dengan menunding jari ke arah orang lain apabila harapan kamu untuk melihat kejayaan perbincangan yang akan menentukan masa depan barisan Alter semakin malap. Pimpinan umno bukan seperti Pemimpin pas yang boleh digoreng dengan mudah oleh Fadhil Noor.

Nik Aziz dengan riaknya mengatakan bahawa mereka tidak memerlukan Parti Kafir Seperti DAP .

Menurut Dap , mereka keluar di sebabkan Dap tidak dapat menerima Islam sebagai agama Rasmi Malaysia . Ini adalah kerana Islam mengalakkan keganasan jadi mengapa perlu bersama PAS yang kuat dengan ideologi Islamnya.

Begitulah apa yang dikatakan pakatan mereka ini tidak mempunyai kejujuran yang ikhlas hanya bersifat sementara .

" Tidur satu bantal namun Mimpi jauh sekali mempunyai persamaan"

Barisan Alternatif akan hancur dipukul Badai demokrasi .Rakyaat yang akan menentukan siapakah yang layak memerintah negara tercinta ini.

Pas mempunyai cita-cita yang tinggi iaitu ingin menjadi Dominan di dalam Pakatan Barisan Alter .

"Mana boleh" kata seorang reformis keadilan , Pas menang pun di sebabkan oleh isu Liwat Anwar Ibrahim  yang diperjuangkan oleh Keadilan. Jika tiada isu Anwar Ibrahim mana pas boleh menang.

Pada tahun 1988 pada pukul 8.30 malam PAS melalui ketua Pemudanya Mat Sabu telah memanggil Anwar Ibrahim dengan gelaran "Anwar Ibrahim Al Juburi"

Mat Sabu juga ketika itu menceritakan sambil berjenaka tentang insiden Anwar Jatuh dari seekor kuda dengan mengatakan " Kuda pun takut dengan orang yang main Belakang , sebab itu di tendang Anwar , keh! Keh! Keh!keh!

Sewaktu pelancaran GERAK Mat Sabu sekali lagi mengatakan ''Anwar ini pun satu kalau nak membersihkan najis biarlah di luar bukannya di dalam . Ini telah menyebabkan sebahgian besar pendokong Perjuangan Anwar Ibrahim kecewa pada ketika itu .